Creatief Atelier

We hebben twee begeleiders voor het Open Atelier. Op iedere eerste donderdag van de maand is dat Cornelie Swart met “Creatief & Zijn” en op de derde donderdag van de maand is dat Tjakina Boomstra met het “Levensboek”.

Creatief & Zijn: Creatief bezig zijn, zoals tekenen, schilderen of boetseren kan een prettige manier zijn om afleiding te vinden in een moeilijke periode. Om dit in een groep te doen met lotgenoten kan ondersteunend zijn. Maar creativiteit kan meer voor je betekenen, het kan je helpen bij het uiten van gevoelens, het ontdekken van innerlijke beelden, de verbinding aangaan met jezelf en met de ander.

Daar is op deze middagen ruimte voor. Met behulp van ontspanningsoefeningen en visualisaties  kan er vrijheid ontstaan om je op een open en expressieve manier te uiten met potlood, verf, krijt en allerlei andersoortig materiaal. We werken niet resultaat gericht, het gaat vooral om het ervaren van wat kunstzinnig bezig zijn met je kan doen.

Over het Levensboek met “bucketlist” (wensenlijst): Schilderen, tekenen, collages maken, mandela’s kleuren. Jouw werkstukken worden verzameld in een levensboek. We zullen ook elke maand een thema hebben. Met bijvoorbeeld favoriete muziek, foto’s van vroeger, verhalen schrijven en je bucketlist samenstellen. Al je notities en werkstukken worden verzameld in je levensboek en na een jaar heb je een prachtig naslagwerk zelf gemaakt.

Het Open Atelier is op donderdag van 14.00 tot 16.00 iedere eerste en derde donderdag van de maand.

 

 

Wil jij ook met je verbeelding kunst maken? Met creativiteit kan je zonder woorden emoties uitdrukken. In het creatief atelier gaan we met verbeelding samen creëren. Verschillende materialen en stijlen komen aan bod, o.a. schilderen, tekenen en boetseren.