Mindfulness-training: De kracht van meditatie en liefdevolle aandacht

Op 18 maart 2020 starten we een kluster van 10 nieuwe lessen met als titel: De kracht van meditatie en liefdevolle aandacht. De lessen zijn iedere woensdag middag van 14-16.30. Het duurt tot 30 mei 2020.

Graag aanmelden via: info@dekraanvogel.org

 

Mindfulness en omgaan met kanker, voor mensen met kanker en hun naasten 

Als je geconfronteerd wordt met kanker, is dat een heftige ervaring. Niet alleen voor jezelf maar ook voor de mensen om je heen. Er wordt onmiddellijk een enorme streep getrokken door een leven dat je misschien wel goed op de rails had. Van het ene op het andere moment bevind je je in een totaal onzekere situatie. Je toekomstperspectief verandert radicaal. Daar komt bij dat je onmiddellijk belangrijke beslissingen moet nemen over de behandeling, operatie en dergelijke niets is meer vanzelfsprekend. Tegelijkertijd moet je het beeld loslaten dat je een gezond persoon bent en je verbinden met het feit dat jij of je naaste patiënt is. De training Mindfulness en omgaan met kanker helpt je contact te maken met de gevoelens, de emoties, de zorgen en de vragen die je hebt.

In de training leer je bewust stil te staan en aandacht te hebben voor dit moment in je leven. Te onderkennen dat er momenten zijn waarbij je afwijst dat jij of je naaste kanker heeft, en te beseffen hoe graag je het leven terug zou willen voordat je met deze ziekte geconfronteerd werd. Door stil te staan bij je weerstand, te accepteren dat deze gevoelens er zijn, komt er ruimte voor mildheid en compassie. Het aanbieden van een mindfulnesstraining voor mensen met kanker stond al lang op het verlanglijstje van de Kraanvogel en we zijn dan ook blij dat dat nu gerealiseerd wordt.

De training wordt gegeven door Caroline van Eelen, mindfulnesstrainer sinds 2001 met zelf ervaring met kanker. Zij geeft de training zoals die is vorm gegeven door Jon Kabat-Zinn bij wie zij de opleiding tot mindfulnesstrainer gevolgd heb. Deze training is specifiek ontwikkeld voor mensen die met kanker te maken hebben en is in samenwerking met De Kraanvogel.

Deelnamekosten:  € 100.00 inclusief intakegesprek, werkmap en cd box.

Zie de agenda voor startdatum.

Voor opgave en info: Caroline van Eelen,  0636499207 of via e-mail: c.vaneelen@gmail.com
Meer weten? http://www.mindfulnesstrainingnederland.nl