Pluk de dag 6 oktober 2017

De Kraanvogel

Op 6 oktober 2017 vindt voor de eerste keer Pluk de dag de Kraanvogel plaats in Amsterdam, bij  Huize Frankendael.

Wij organiseren dit jaar speciaal voor geraakten door kanker, een dag waar je helemaal tot jezelf kunt komen. Samen met lotgenoten. Een ervaring waar lichaam en geest centraal staan en je naar keuze je eigen programma kunt samenstellen om te ontdekken en te genieten. Tijdens Pluk de dag kan je ontmoeten, ontdekken, ervaren en geïnspireerd worden. Geniet van de heerlijke lunch! Een dag vol positieve belevenissen en waardevolle workshops!

Pluk de dag, ervaar, geniet en beleef.

Graag heten wij u van harte welkom op onze “Pluk de dag De Kraanvogel” dag. Thema van deze dag gaat over alles wat jou creatieve expressie stimuleert. Pluk de dag stimuleert het groeien en bloeien van mensen met Kanker. Het is een dag voor ieder wat wils, om te lachten, het onverwachte te ontdekken, ervaren wat je samen kunt en je zinnen te verzetten.

Rond half vier zal Erik Scherder ons met zijn enthousiasme toespreken. Als inleiding op zijn visie tonen we een filmpje wat hij maakte voor Kanker in Beeld. Mirjam van Belzen, programma manager bij Kanker in Beeld en ook woonachtig in Amsterdam Oost, zal dit filmpje inleiden. https://www.youtube.com/watch?v=8p3M2ztEqKs

Wij nodigen je van harte uit om deel te nemen aan deze dag.

Onderstaand tref je het programma aan van de dag en als je op de link klikt naast dit programma kan je je inschrijven. Je kan een keuze maken uit de workshops en op die manier je eigen programma samenstellen. Naast de workshops zijn er nog veel meer activiteiten om te ontdekken, alles inspirerend en boeiend!

Deze dag kost je slechts 15 euro (inclusief koffie/thee en zeer verzorgde lunch en workshops) en je mag een introduce voor slechts 5 euro meenemen!

We hopen je te zien op vrijdag 6 oktober 2017

Je bent van harte welkom om 10.00 uur. Je wordt dan ontvangen met koffie/thee en iets lekkers.

Om 10.30 uur zal de dag geopend worden. Om 11.00 gaan de eerste workshops van start.

 Workshops, graag je keuze reserveren. 

Hartcoherentie – Jarco Zavrel
Hartcoherentie of ‘HeartMath’ is een uniek programma dat leidt tot een groter gevoel van welbevinden en gezondheid. De methode is eenvoudig, zeer effectief en wetenschappelijk onderbouwd.  HeartMath leert u om, middels ademhaling en ontspanning, rust in hoofd en hart te voelen. Leer uw hartritme zelf onder controle te krijgen en profiteer daar elke dag opnieuw van. De methode is eenvoudig, zeer effectief en wetenschappelijk onderbouwd. De kracht ligt in de combinatie van eenvoud en effect.

Het creatieve recept voor hersenvoeding  van Professor Erik Scherder.    – Cornelie Swart en Saskia van Rijn
Meng een aantal ingrediënten met aandacht en plezier. Laat je hersenen bewegen , ontdekken en kijk wat je met je handen kunt maken. Voeg er twee creatieve begeleiders uit Inloophuis De Kraanvogel aan toe.

Essentrics Cancer Care Centrum – Fleur Kalbfleisch

De effectieve toning workout. Dynamische stretches en vloeiende, versterkende bewegingen geven je in korte tijd sterke & slanke spieren, souplesse en een perfecte houding. Voor een slanker silhouet en meer energie. En dat zonder gewichten en ingewikkelde pasjes.

 

Balans en herstel voor body, mind en soul Meditatie- Satu Karjalainen-Klaver

Een moment rust van je zorgen? Even geen chaos in je hoofd? Even stil zijn? Deze workshop

gaat over hoe je door meditatie je lichaam en geest kan stimuleren om sneller te herstellen.

Gedachten hebben een grote invloed op onze welzijn en met meditatie is het mogelijk om

meer rust, acceptatie en vertrouwen in het leven te ervaren. Rust in het hoofd geeft rust

voor het lichaam en dat steunt het herstel en brengt je meer in contact met je Zelf. Je leert

een meditatie techniek die je makkelijk thuis kan gebruiken voor meer liefde voor jezelf en

anderen. Satu is een oncologie verpleegkundige, meditatie leraar en eigenaar van Sattwanu.

 

Gevoelens laten stromen – Brigitte Rothweiler

We gaan in deze workshop creatief aan de slag met vetkrijt en ecoline. Het gaat er niet om dat je iets maakt om aan de muur te hangen. Het gaat om de ervaring, het is puur voor jezelf. Als je creëert, geef je je over aan de wijsheid in jezelf die weet wat goed voor je is en wat op dit moment goed is om tot expressie te brengen.

Je begint met de vreugdevolle momenten in je leven voor de geest te halen en brengt het gevoel dat dat bij je oproept tot uitdrukking op papier. Hetzelfde doe je met een gevoel waar je moeite mee hebt. Vervolgens ga je deze twee beelden samenvoegen en ervaren wat dit je brengt. Als je gevoelens toestaat naar de oppervlakte te komen, als ze er mogen zijn, ontstaat ontspanning omdat je je niet meer hoeft te beschermen tegen dit gevoel. De gevoelens verplaatsen zich van binnen naar buiten waardoor naast de ontspanning ook meer ruimte in jezelf, meer openheid en meer energie ontstaat. Dit brengt meer harmonie in je leven.

 

Blik op je dag – Sandra Maks

In het dagelijks leven kan er om allerlei redenen veel van je gevraagd worden. Hoe kun je hiermee omgaan? In deze workshop maak je kennis met een eenvoudige maar doeltreffende manier van reflecteren. Aan de hand van drie vragen werp je een (terug)blik op je dag of week. Hierdoor wordt je je meer bewust hoe je denkt, hoe je voelt en wat je eigenlijk wilt. Dat schept harmonie, balans en zin!

Deze workshop is geschikt voor iedereen, als je geraakt bent door kanker maar ook als je met iemand bent meegekomen.

Na een carrière als logopedist bij het UMCU en Heliomare, is Sandra opgeleid als biografisch coach en zingevingstherapeut.  Zij geeft individuele coaching, cursussen en workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en zingeving via BRAQUE, Instituut voor Biografische Storytelling.

 

Waarom je gewoon negatieve gevoelens mag voelen en negatieve gedachtes mag denken – Raymond Dörfel

Positief blijven denken, kop ervoor, kin omhoog, laat je niet kennen, schouders eronder, het komt wel weer goed, sterk blijven. Wat betekent dit eigenlijk allemaal? Krijg je (veel) te maken met het wegcijferen, ontkennen en verdringen van negatieve gevoelens en gedachtes? Dan is deze workshop voor jou. Een positief licht op negatieve gedachtes en gevoelens en waarom deze nodig zijn om ons verder te helpen. En waarom alleen maar positief denken, negatieve gevolgen kan hebben.

 

Belevings-cafés en massage, vrij toegankelijk, opgeven is niet nodig.

 

Inloopcafé – coaches

Gedurende de hele dag kun je het inloopcafé binnenlopen. Spreek met professionals en zorgprofessionals. Laat je inspireren en ontdek wat ze praktisch voor je kunnen betekenen, ook na Pluk de dag.

Heb je behoefte aan een verdiepend gesprek met lotgenoten of met een levenscoach? Daarvoor is ook plaats in het inloopcafé. Deel ervaringen, gevoelens en emoties.

 

Lunchcafé Huize Frankendael

Ook de inwendige mens verdient het te worden verwend. Kom naar het lunch café om energie bij te tanken met heerlijke lichte lunch.

 

Ontspannende hand en/of nek massage

De Masseurs zijn de hele dag beschikbaar, je hoeft je hier niet voor in te schrijven.

Onze handen zijn onze belangrijkste werktuigen om onze gedachten in actie om te zetten. Een ontspannende massage voelt als een weldaad voor de ‘bezige bijen’ van ons lichaam. Een massage van de reflexzones op handen bevordert de vitaliteit en voelt heerlijk ontspannend, voor het hele lichaam.

Last van vastzittende spieren in je nek en schouders? Een korte ontspanningsmassage helpt je te ontspannen.

 

Het Pluk de dag boeket – Sylvia van Nierop

Tijdens Pluk de dag de Kraanvogel maken we met alle deelnemers het dankbaarheidsboeket. Het dankbaarheidsboeket bestaat uit (papieren)bloemen. Iedereen mag gedurende de dag een persoonlijke boodschap op een bloemblaadje schrijven. Uiteindelijk wordt er dan een boeket gevormd met allemaal boodschappen.